Välkommen till BRF HUSARVIKENS STRAND
Välkommen till hemsidan för Bostadsrättsföreningen Husarvikens Strand i Norra Djurgårdsstaden!
Vi är en av tre bostadsrättsföreningar i kvarteret Skuleskogen, i den första etappen av Norra Djurgårdsstaden. Kvarteret gränsar mot Husarviken och Nationalstadsparken. Med 30 min promenadavstånd till Stockholms City bor vi centralt och ändå nära naturen.
Hemsidan vänder sig främst till dig som bor här, men även till dig som funderar på att flytta hit. Har du synpunkter på innehållet? Något tips, eller något som saknas? Kanske har du några bra foton som vi kan använda? Kontakta i så fall webmaster (länk nederst på varje sida).
SENASTE NYTT
2016 > 11
Den 29 november kl. 19:00 är det extra föreningsstämma på Rest. Norra Bryggan. Dels ska vi välja in en ny medlem i styrelsen, eftersom vår nuvarande kassör ska flytta. Dels behöver beslutet om stadgeändring som togs på årsstämman i juni bekräftas.
Se vidare separat kallelse, som du har fått i brevfacket.
Direkt efter stämman har vi sedvanlig After Work.
Du kanske undrar vad det är för nya anslag som vi satt upp på anslagstavlorna i porten på Taxgatan 3 och 7? Det är
Energideklaration. Energideklarationen ger dig information om byggnadens energianvändning. Energideklarationen görs av en oberoende expert på uppdrag av ägaren och är giltig i tio år. Deklarationen infördes i Sverige 2006 genom lagen om energideklaration. Syftet är att främja en effektiv energianvändning och en god inomhusmiljö i byggnader. Boverket tar fram regler om energideklarationerna och håller i det register där alla energideklarationer finns. Vår energideklaration visar att vi har en genomsnittlig årlig energiförbrukning om 70 kilowattimmar per kvadratmeter.
OVK-intyg. OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet (vart sjätte år i vårt fall). Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant. Kontrollanten ska också ge förslag till hur energiåtgången kan minskas för ventilationen, utan att det ger en sämre inomhusmiljö. Det är byggnadens ägare, till exempel bostadsrättsföreningen, som ska se till att OVK utförs. Ägaren ska välja en sakkunnig funktionskontrollant, som är certifierad av ett ackrediterat certifieringsorgan. Kravet på OVK finns sedan 1991. Det bör finnas OVK-protokoll för byggnaden hos kommunens byggnadsnämnd.